Priprava na zimo

Priprava na zimo. Snežne kepe na psu.

Zimskih radosti se naši kužki razveselijo prav toliko kot otroci. Da bo norenje po snegu še bolj brezkrbno, moramo štirinožce pripraviti na zimske razmere.

Med prste in po trebuhu se psom z daljšo dlako lahko sneg sprime v kepe, ki pse ovirajo pri gibanju in povzročajo bolečino. Zato je priporočljivo, da jih pred izletom na sneg prepustimo pasjemu frierju, da jim uredi šapice, postriže dlako med prsti in blazinicami ter skrajša zavesice na nogah in trebuhu. Ustvarjanje sneženih kep na psu lahko preprečimo z uporabo plaščkov, ki prekrijejo večino pasjega telesa (tako imenovani overall plaščki).

Blazinice je dobro namazati s kremo za nego blazinic, da jih zaščitimo pred zmrznjenim snegom in soljo na cesti. Občutljivejšim psom, ali če se večinoma sprehajamo po nasoljenih mestnih ulicah pa lahko nataknemo čevlje, saj se zaradi soli koža med prsti hitro vname ali pa pride do ureznin zaradi ledu in zmrznjenega snega.

Ko se vrnemo s snežnega sprehoda je priporočljivo psu tačke sprati z vodo, da odstanimo sol. Če so se psu po telesu naredile kepe, je najbolje, da jih odtalimo z mlačno vodo, nato pa psa skrbno obrišemo in posušimo.