Skip to main content

Krtače, glavniki, trimerji in drugo orožje

Kateri pripomočki so pravi za nego mojega psa?

pripomocki

Na trgu je veliko različnih pripomočkov za nego psov, a niso vsi primerni za vse pasme in tipe dlak. O tem, kateri pripomočki so za našega psa najbolj primerni, nam bo najbolje svetoval vzreditelj našega psa, drugi lastniki iste pasme ali pa pasji frizer. Prodajalci v trgovinah za živali pogosto nimajo dovolj izkušenj na tem področju. Pogosto mi stranke s ponosom pokažejo pripomočke, ki so jih kupili po nasvetu prodajalca v trgovini s pasjo opremo, ki pa dlaki njihovega psa prej škodijo kot koristijo.

Osnovni pripomočki za nego, ki bi jih moral imeti vsak pasji skrbnik so glavnik, krtača, šampon za pse, zobna ščetka in klešče za kremplje. Seveda pa ni dovolj, da te pripomočke imamo, potrebno jih je redno uporabljati.

Določene pasme je potrebno česati vsak dan, za večino pa je dovolj, da jih enkrat tedensko razčesemo in po potrebi skopamo.

Če imamo psa z dvojno dlako (podlanko in krovno dlako), si moramo priskrbeti glavnik, ki bo pobiral podlanko iz kožuha, ko bo ta odmirala. Pri psih z dolgo dlako moramo paziti, da se jim ne zavozla in si priskrbeti pripomočke za razvozlavanje.